Een inwijding in Liefde – heilige relaties, heilige sexualiteit

papa2bw

Relaties als inwijdingsweg

Het Grote Geheel is een reeks avonden waarop journaliste Monique Vaessen inspirerende gasten interviewt voor publiek. Met deze avonden wil ze meer bewustzijn creëren voor het idee dat we allemaal deel uitmaken van een groter geheel.

Op 1 juli 2016 is Ton van der Kroon haar gast.

Ton is ‘channel’, lichtwerker, hulpverlener en schrijver van negen boeken over spiritualiteit. Deze avond is tevens de boekpresentatie van zijn nieuwe boek: Heilige relaties, heilige sexualiteit. 

Channelen
Op zijn achttiende hoorde Ton voor het eerst een innerlijke stem, die zei: I am you and you are me. Het was een van de leermeesters van ‘gene zijde’ die hem in de tientallen jaren die volgden, zouden inwijden als ‘channel’. Tegenwoordig gebruikt hij deze gave in coachingssessies, tijdens lezingen, workshops en tijdens het schrijven van boeken. 

Traumahulpverlener
Sommige van zijn boeken lezen als een roman (De graaltrilogie), andere zijn meer op zelfinzicht gericht (De terugkeer van de koning) of tekenen zijn ervaringen als traumahulpverlener op (Dagboek Gazastrook). Wat zijn boeken gemeen hebben, is dat ze wijsheid uit andere tijden of culturen aanboren en ervan uitgaan dat we op een dieper niveau verbonden zijn. 

Heilige relaties
In zijn nieuwe boek beschouwt hij relaties en seksualiteit als leerschool of inwijdings-
weg, bedoeld om ons te laten groeien. Dat gaat vaak niet zonder pijn of verandering. Een heilige relatie en heilige seksualiteit vraagt van vrouwen om zich te verbinden met hun intuïtieve kant en van mannen, om zich over te geven zonder hun mannelijkheid te verliezen. Het boek is geschreven als hulpmiddel om valkuilen en relatiepatronen te herkennen, zodat relaties en seksualiteit ons vrijer kunnen maken en meer vervulling geven.

Voor de pauze interviewt Monique Ton over zijn leven als lichtwerker. Na de pauze stel ze vragen over zijn nieuwe boek. Aansluitend op deze avond geeft Ton in Zutphen een verdiepingsweekend: Een inwijding in Liefde – heilige relaties, heilige sexualiteit 
Profielfoto Ton
Adres
Atelier ’t Pakhuys, Berkelkade 15a, Zutphen. 
Het interview duurt van 20.00 tot 22.15 uur (met pauze), inloop vanaf 19.30. Na afloop is gelegenheid om na te praten en het verschijnen van zijn nieuwe boek te vieren, onder het genot van thee, koffie en taart. Zijn boeken zijn te koop (met contant geld) en hij wil ze met alle liefde signeren. 

Toegangsprijs: € 12,50. Laat je weten of je komt? reserveren@het-grote-geheel.nl

Dit bericht werd geplaatst in Facebook 't Pakhuys op door .

Over Hein Reitsma

Met mijn adviezen wil ik procesmanagers (project-, programmamanagers) ondersteunen bij het (her)ontwerpen van hun plan van aanpak en hun interventies. Vaak kiest een procesmanager of zijn opdrachtgever (directie bijvoorbeeld) een aanpak die past bij hun gangbare denk- en werkwijze (‘discours’). Veel beleid is in feite een herhaling van wat eerder goed werkte, zonder te onderzoeken wat er nu werkelijk aan de hand is.