Marleen is mijn held

Ze is pas 23. Ze heeft Lyme, maar dat is veel te laat ontdekt en nu is haar lichaam beschadigd en kwetsbaar. Soms heeft ze verlammingen in haar gezicht en ademt ze heel moeilijk. Dan zit ze zomaar 2 maanden stil en moet rechtop proberen te slapen. Dat lukt maar nauwelijks. Stel je eens voor !! Hoe onvoorstelbaar is dat ? Het is een eenzaam bestaan. Haar leeftijdgenoten proberen inmiddels een carrière op te bouwen en zijn druk druk. Die ziet ze niet veel meer.

Wat ik zo geweldig aan haar vind, is dat ze een volledig, liefdevol en gezond leven wil. Daar gaat ze helemaal voor en ze wil zo min mogelijk met overleven bezig zijn. Ze gelooft dat gezond eten en voldoende bewegen haar leven aangenamer maken. Haar ziekteverloop wordt er helaas niet door beïnvloed.

Als de energie er weer is pakt ze een microfoon en gaat briljant staan zingen. Misschien wel haar grootste talent. Ze kan ook lekker koken en heeft al tientallen eenvoudige lekkere recepten bedacht en uitgeprobeerd. Gezond, lekker en slank gaan bij haar prima samen. Ze inspireert mij continu om zo te eten en beter voor mijzelf te zorgen. Ze wil een leefstijl coach zijn en haar recepten publiceren. Zo ziet zij haar carrière:”Samen gezond ouder worden”.

Helaas korten zorgverzekeraars steeds meer op haar budget. Dan weet ze het even niet meer, want als lyme niet op de normale manier behandeld kan worden, moet je het zelf uitzoeken. Ze heeft stress over geld omdat in zo’n geval veel kosten niet vergoed worden. Eenzaamheid en stress vreten aan je immuunsysteem en dat is precies wat niet goed is voor haar.

Ik zit in het loopteam “Hoop voor Marleen” Op 14 april 2018 vindt “Lopen voor Lyme” plaats, waar ook ons team meeloopt. Het streefbedrag om de komende jaren de behandeling voort te kunnen zetten is 15.000 euro.

Help mijn held haar droom te verwezenlijken. Maak een statement en pak in ieder geval voor een jaar haar geldstress aan. Dan heeft ze de ruimte om meer te gaan bewegen en lieve mensen te ontmoeten. Alle kleine beetjes helpen: 5 – 10 – 15 – 25 euro ? Zeg het maar.

Doneren aan Team Hoop voor Marleen kan via http://www.lopenvoorlyme.nl/team/hoop-voor-marleen/ of rechtstreeks op rekeningnummer IBAN:NL16RABO0192049194 t.a.v. M. Altevogt, o.v.v. Donatie Hoop voor Marleen.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Facebook 't Pakhuys, Spirituele gids op door .

Over Hein Reitsma

Met mijn adviezen wil ik procesmanagers (project-, programmamanagers) ondersteunen bij het (her)ontwerpen van hun plan van aanpak en hun interventies. Vaak kiest een procesmanager of zijn opdrachtgever (directie bijvoorbeeld) een aanpak die past bij hun gangbare denk- en werkwijze (‘discours’). Veel beleid is in feite een herhaling van wat eerder goed werkte, zonder te onderzoeken wat er nu werkelijk aan de hand is.